Tips voor effectieve Alt-teksten

Je 'Alt-tekst' is je alternatieve tekst of alternatieve beschrijving. De alternatieve tekst heeft drie gebruikssituaties:

Primair gebruik voor alternatieve teksten. De alternatieve tekst verschijnt als je afbeelding niet geladen wordt. Of als de server een te lange laadtijd heeft. Of als de verbinding van het apparaat met het internet plotseling wegvalt (d.w.z. als de gebruiker door zijn e-mail aan het scrollen is terwijl hij in de metro zit). Sommige e-mailclients slagen er zelfs niet in om de afbeeldingen te laden als gevolg van standaard veiligheidsmaatregelen. .

Secundair gebruik voor alternatieve teksten. Beeldherkenning is een boeiende technologie, maar het is nog verre van perfect. Op dit moment is het beschrijven van je afbeelding nog steeds de beste manier om een machine te vertellen wat je laat zien. Slechtzienden gebruiken een speciale technologie die het beeld aan hen beschrijft op basis van de alternatieve tekst die je hebt aangeleverd.

Tertiair gebruik voor alternatieve teksten. SEO. Je alt-tekst is het perfecte excuus om een paar trefwoorden toe te voegen.

Daarom moet de alternatieve tekst als volgt zijn:

• Aantrekkelijk
  • Nauwkeurig
  • Beschrijvend
  • Leesbaar
  • Efficiënt

Do's and don’ts

Richt je niet speciaal op één van de doelen van je alt-tekst. Probeer in plaats daarvan alle drie de doelen van de alt-tekst in gedachten te houden wanneer je je copy schrijft.

Toegankelijkheid

Laten we zeggen dat je een afbeelding van een koffiebar beschrijft. .

Als je je alt-tekst uitsluitend voor slechtzienden schrijft, zou je geneigd kunnen zijn om je beschrijving te beginnen met ' Een afbeelding van...' die niets zal doen voor je SEO.

Probeer in plaats daarvan de aandacht van slechtzienden te trekken door gebruik te maken van tekst die niet-visuele concepten beschrijft. In het koffiebar scenario zouden deze perfect passen: 'aromatisch', 'gebrand', 'scherp', 'smaakvol', 'vochtig', 'geurig', of 'heet'.

SEO

Laten we teruggaan naar het koffiebar scenario voor dit voorbeeld.

Dit is een voorbeeld van een slechte keuze van alt-tekst:

‘Koffiebar, café, koffietentje, barista'.

Prima, dat mogen dan wel je trefwoorden zijn, maar trefwoorddichtheid is oud nieuws, niet alleen in conventionele copy. Ga voor een organische, geoptimaliseerde beschrijving van de afbeelding met long tail zoekwoorden. Zoiets als:

'Lokale New Yorkse koffiebar drukke barista die aromatische koffie serveert'.

Alternatieve beschrijving

Je alt-tekst is er verantwoordelijk voor om de boodschap toch te laten overkomen als de afbeelding niet geladen wordt. Hier geldt de regel dat de balans tussen het beschrijvende en het kort houden van het bericht in acht moet worden genomen. Als je alt-tekst ongeveer 10 woorden lang is, dan zit je goed.

Tot slot

Hier zijn nog een aantal algemene regels waaraan je je wellicht wilt houden:

• Beschrijf de actie - gebruik enkele werkwoorden
  • Als er tekst zichtbaar is, schrijf deze dan op
  • Als je een bezienswaardigheid kunt zien, vermeld dan de locatie...
  • Als de persoon bekend is, vermeld dan zijn of haar naam
  • Blijf tussen de 100 en 125 karakters